fredag 9 mars 2012

Finns det bot mot Cancer?

År 2007 så publicerades resultaten från en studie gjord på University of Alberta i Edmonton, Canada. Evangelos Michelakis och hans kollegor hade tagit cancerceller från människor med lung-, bröst- och hjärncancer och injicerat dem i råttor. Dessa råttor fick sedan en behandling där de fick dricka vatten som innehöll dikloracetat (dichloroacetate, DCA) och det man kunde konstatera var en drastisk minskning av cancerceller.
Cancerceller lever på socker och DCA deaktiverar ett enzym som gör att cellen blir tvungen att gå över till att leva på syre. Syre är mer effektivt och cancercellen börjar växa vilket i sin tur aktiverar självförstörelsemekanismen i cellen.

Tjohoo, ett botemedel för cancer. Inte alla typer av cancer men en hel del.
Då kommer vi till problemet. Dikloracetat upptäcktes 1864, det är enkelt och billigt att framställa och, framför allt, ingen har patent på det. All forskning och testning av nya läkemedel kostar pengar och utförs av företag som vill tjäna pengar men om det inte finns några patent som skyddar de investeringar som krävs så finns det ingen som vill satsa.

Wikipedia - Dichloroacetic acid

Pharyngula - Dichloroacetate and cancer

British Journal of Cancer- Dichloroacetate (DCA) as a potential metabolic-targeting therapy for cancer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar